С божури посрещнаха Валери Симеонов в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Една от предизборните срещи на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” с водач Валери Симеонов и Венера Тодорова - под № 106 в листата, се състоя в Килийното училище в Кюстендил пред препълнена зала със симпатизанти на НФСБ и граждани. В града Симеонов бе посрещнат с огромен букет от червени божури.

Верен на слогана на кампанията на родолюбивата коалиция „Вместо думи – действия”, той подчерта пред хората какво е направил като вицепремиер и депутат, заедно с останалите народни представители от НФСБ, а не какво ще прави в бъдеще.

„Държа на думата си и изпълнявам поетите ангажименти. Вярвам, че интересите на България и Европа могат да се защитават само от смели, действени и последователни хора с упорит характер, а не послушни политици, обещаващи светло бъдеще. Аз съм човек с твърд характер - или „вместо думи - действие”, заяви той пред присъстващите.

Валери Симеонов припомни за направената 230 км ограда по границата с Турция – изцяло негова инициатива, като именно той осигурява необходимите средства за нейното изграждане и поддръжка, с което България се спасява от мигрантския поток.

Той изтъкна и заслугата си за налагането на тишина и ред в курортите, както и в борбата с олигарси и мутри. От него бе наложено спазването на Закона за шума и бяха затворени елитни заведения на знакови фигури от престъпния свят по Черноморието.

Припомни как от НФСБ са попречили на приватизаторите на Български морски флот да нарушат договора за приватизация и опитите да спестят 58 млн. лв. неустойки по него.

„Успяхме да се противопоставим и сега приватизаторите са длъжни да изпълнят своите задължения или да платят неустойките”, каза Валери Симеонов. Той не скри, че тези битки не са нито лесни, нито безопасни, но от НФСБ не се отказват от тях.

Водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” припомни, че именно той като вицепремиер и НФСБ са започнали радикалната реформа в системата на ТЕЛК и са нанесли сериозен удар върху фалшивите ТЕЛК-ови решения.

Още преди повече от 5 години НФСБ постави в политическата си програма ликвидирането на фалшивите ТЕЛК-ове, с които мними инвалиди, най-вече от малцинствен произход, източват системата. В последните няколко месеца това, което видяхме, арестите в няколко селища, показаха, че сте прав, подкрепиха Валери Симеонов присъстващи на срещата.

НФСБ и СЕК спряха влизането на протурската партия ДОСТ в Парламента, посочи още Симеонов.

Лидерът на НФСБ припомни как с реални действия – не на хартия, не със стратегии и политически документи, е показа как в махалите може да бъде въведен ред, дори и след възникнали етнически конфликти. Той даде пример с Асеновград и с пловдивската Шекер махала.

„В кратки срокове бяха изградени полицейски участъци с постоянно полицейско присъствие в гетата и на двете места, беше въведен ред”, подчерта Валери Симеонов.

Тъй като в Кюстендил има доста цигански набези и убийство на млад мъж, дръзнал да разтърве побой между цигани и българи, който е втората жертва в града, темата предизвика много изказвания от страна на граждани, които настояха за превенция.

Имаше и оплаквания от хора, завърнали се от чужбина в родния си град, заради липса на работа.

„Ние бяхме и хората, които спасихме два поредни туристически сезона – през 2017 и през 2018 година като облекчихме режима за достъп на наши сънародници от Украйна и Молдова на трудовия пазар у нас”, припомни Валери Симеонов.

По думите му е бил създаден такъв административен ред, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да могат в рамките на 7 дни да получат трудова виза за сезонна работа до 90 дни. В резултат на това само през 2018 година 8 хиляди души са работели по Черноморието, подсигурявайки туристическия сезон.

В залата Валери Симеонов отбеляза и заслугите на НФСБ за спрения достъп на протурската партия ДОСТ в Парламента.

Постигнаха се още много неща в борбата за България, като организирането на митинги срещу връщането на т. нар. вакъфски имоти на Мюфтийството. Бяха забранени бурките и мюсюлманските покривала. Проведоха се референдуми и бе спрян строежът на нефтопровода „Бургас-Александруполис“.

С участието на НФСБ бяха приети 10 закона – за здравето, за незаконната сеч в горите и бракониерството, за движението по пътищата, за собствеността и ползването на земеделските земи, закона за водите, касаещ наводненията и преливните язовири и мн. други.

В Кюстендил Валери Симеонов беше придружаван от бизнес дамата Венера Тодорова, която също е кандидат за евродепутат. Тя е член на ПП НФСБ още от 2015 г. и е регионален координатор за Западна България, а именно за градовете София и София  област, Перник, Кюстендил, Благоевград и Враца.

„Именно българският народ е този, който ще реши кой да го управлява в Европейския парламент. Нашата партия се опълчва срещу големите акули в бизнеса. За първи път бе защитен малкият и среден бизнес. Не сме се отказали и от ангажимента си за пенсиите“, наблегна в своето изказване Венера Тодорова.

Валери Симеонов беше категоричен, че докато останалите казват какво ще направят, той и останалите кандидати за български представители в Европейския парламент от листата на родолюбивата коалиция казват какво са направили. При това с факти.

„Затова е важно в Европейския парламент да пратим български представители, които са показали, че са бойци, че държат на думата си, които са доказали вече, че могат да защитават българските интереси”, подчерта Валери Симеонов.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явяват на предстоящите избори с №1 в бюлетината.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za