Домашен насилник отговаря пред Темида, искал да уби жена си

Снимка: Infomreja.bg

Заплахите му били брутални

Районната прокуратура в Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Т. за извършени от него няколко престъпления – незаконно държане на високо рискови вещества, умишлено повреждане на чужда движима вещ, хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органите на властта и отправяне на закани с убийство.

Обвиняемият Т. имал сключен граждански брак с Р.Т. и две малолетни деца. Първоначално отношенията между двамата съпрузи били изключително добри.

Впоследствие, през лятото на 2018 г. – мъжът започнал често да употребява различни по вид наркотични вещества. В резултат на това станал раздразнителен, избухлив, импулсивен, емоционално нестабилен, безпричинно агресивен и гневен. Това му поведение постепенно довело до влошаване на отношението му към неговата съпруга и близките й.

Зимата на 2018 г. семейството живеело в апартамент на ул. „Първи май“ в гр. Сандански. Същевременно обвиняемият разполагал с ключ и за съседния апартамент на същия етаж, използван за съхранение на различни вещи. След като И.Т. се снабдил за лична употреба с коноп (марихуана) и амфетамин, заедно с притежаваното от него значително количество анаболни стероиди ги скрил в този имот. По този начин държаните от него наркотици винаги били на негово разположение.

В късния следобед на 13.12.2018 г. обвиняемият Т. безпричинно се скарал със съпругата си, обиждал я и отправил към нея закана за извършване на убийство с думите: „Ще те убия, ще убия всички, цялото ти семейство, майка ти, баща ти, двете ти сестри и техните семейства, както и децата ни“. Изплашена, жената нищо не му отговорила и останала на място вцепенена от страх в семейното им жилище.

През следващия ден, по време на пътуване до гр. София, мъжът многократно се обаждал на съпругата си по телефон и отново отправял към нея обиди и закани за убийство: „Ще ви нарежа на парчета, ще ви убия и изкормя“.

Няколко дни по-късно това се повторило и Р.Т. заедно с децата отишла да пренощува при родителите си в дома им в гр. Сандански. След като не открил съпругата си в семейното им жилище, обвиняемият Т. незабавно отишъл до къщата на нейните родители на ул. „Славянка“. В състояние на силно раздразнение, предизвикано от употреба на наркотични вещества и анаболи, обвиняемия произвел няколко изстрела с притежавания от него газов пистолет марка „GAP“. След това, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, повредил товарен автомобил м. „Рено Канго” и лек автомобил м. „Опел”, собственост на тъста му – счупил стъкло, фарове, огънал предния капак.

За случилото се били уведомени органите на РУП гр. Сандански, които след няколко минути пристигнали на място. През това време обаче обвиняемият Т. избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан. Представителите на реда извършили претърсване на семейното и съседното жилище и иззели държаните от И.Т. наркотици – коноп (марихуана) и амфетамин.

Междувременно, в първите часове на 18.12.2018 г., обвиняемият Т. бил отведен в сградата на РУП гр. Сандански, където изпаднал в агресивно и раздразнително настроение. Мъжът оказал яростна съпротива на полицейските служители. Викайки на висок глас, отправял обидни думи и заплахи към тях и заявил, че ако бъде задържан ще разбие главата си в стената и ще се самоубие. На обвиняемия били сложени белезници и впоследствие той бил настанен в помещение за задържане на лица в сградата на полицейското управление.

Предстои наказателното производство срещу И.Т. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK