Николина Чакърдъкова с дъщеря си на сцената на "Пирин фолк"

Снимки: Община Сандански

Плакети за цялостен принос ще бъдат връчени на Никола Ваклинов и Катя Кирянова

Нагледен пример за приемственост между поколенията ще направи неповторимата Николина Чакърдъкова на Детския Пирин Фолк тази година.

На сцената в Летния театър в Сандански на 30 август тя ще се представи заедно с дъщеря си Мария Чакърдъкова, като двете в началото на 30-минутния рецитал ще изпълнят в дует две популярни хороводни китки.

Това е едва вторият път, когато майка и дъщеря застават една до друга на голяма сцена след дебютното им появяване в НДК през 2018 г. Танцовият съпровод ще е на Неврокопския танцов ансамбъл и очакванията са публиката да не е само зрител, а да стане част от празника на македонската песен и да заформи кръшни и дълги хора.

На конкурсната вечер на 31 август освен песните и изпълнителите, които ще се борят за награди, зрителите ще се докоснат и до харизмата на Илия Луков. Любопитен факт е, че емблематичният изпълнител се явява за пръв път на Пирин Фолк преди точно 25 години и изпълнението му не само е наградено, но той самият е определен като явление за фестивала.

След повече от 20-годишна пауза тази година на 1 септември Пирин Фолк ще събере отново двама от безспорните любимци на публиката – Йорданка Варджийска и Райко Кирилов. Двете музикални легенди ще изпълнят незабравимите си дуети „Младо вино“, „Луда обич“, както и други наградени песни от фестивала, които тръгвайки оттам, са се превърнали в безспорни фолклорни хитове из цяла България.   

Специален рецитал с нови песни, които ще направят своята премиера на Гала вечерта, е подготвила талантливата Радостина Паньова.

По време на вечерта на лауреатите ще бъдат връчени и две специални награди. Организаторите ще връчат Плакет за цялостен принос в развитието на Пирин Фолк на двама от авторите-доайени на фестивала: Никола Ваклинов и Катя Кирянова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK