8 семейства от Дупнишко чакат да бъдат подпомогнати за „ин витро“

Снимка: Infomreja.bg

Отпускат по 2 000 лв. на семейство

8 са до момента подадените заявление за финансиране по общинската Наредба за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми в община Дупница.

Заложената сума за подпомагане на такива двойки е 26 000 лева, а сумата, която се отпуска на одобрено семейство е 2 000 лева. Подаването на документи става до края на месеца - 30 август.

В годините до сега, срокът бе до средата на септември, но предвид предстоящите местни избори, срокът се съкращава с 2 седмици, за да може местния парламент да гласува отпускане на парите на последната си сесия, иначе няма как да бъдат подпомогнати одобрените, тъй като ще се влезе в следващата бюджетна година.

Документите са достъпни на сайта на Община Дупница за желаещите да кандидатстват, а обработката им се извършва при строга конфиденциалност.

Ако броят на одобрените надхвърля заложената в бюджета сума, ще бъде направена корекция, за да бъдат подпомогнати всички, както е правено винаги досега, обяви още на приемане бюджет 2019 кметът на общината инж.Методи Чимев.

До сега, на два пъти заложената сума е надхвърляна, но винаги единодушно ОбС-Дупница, е отпускала допълнителните средства.

Повече информация, кандидатите могат да получат на тел: 0701 5 92 95

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK