С 1 169 259 лева асфалтират улици в Кресна

Кметът Николай Георгиев, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Кресна, Николай Георгиев, получи писмо от Държавен фонд "Земеделие", в което го уведомяват, че подаденото от Община Кресна проектно предложение по подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. ще бъде финансирано с 1 169 259,00 лв., което представлява 100% от одобрените инвестиционни разходи.

Финансираният проект предвижда асфалтиране на улица "Яне Сандански" и асфалтиране на ул. "Влахински езера", ул."Пирин", ул. "Спартак" и ул. "Цар Самуил" между ул. "Яне Сандански" и ул. "Перун". Едновременно ще бъдат подменени съществуващите тротоари на улиците "Яне Сандански" и на улиците "Спартак" и "Цар Самуил" между ул. "Яне Сандански" и ул. "Перун".

От администрацията уверяват, че при нормално протичане на тръжните процедури жителите на общинския център, живеещи на посочените улици, ще могат да се радват на новата придобивка до края на есента на 2019 г.

"Бях изключително удовлетворен от писмото на Държавен фонд "Земеделие", защото то дава оценка за работата на моя екип и ще ни позволи да продължим да реализираме нашата мащабна програма за превръщане на община Кресна и нейния център в по-привлекателно място за живеене и инвестиции", подчерта кметът Николай Георгиев.

 

На картата: улиците в Кресна, които ще бъдат асфалтирани, снимка: Община Кресна

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK