Съдят Туфчо Сандъкчиев, принуждавал експерт да напусне работа заради политическите си убеждения

Снимка: Infomreja.bg, архив

По обвинителен акт на прокуратурата в Петрич започва съдебно дело срещу бившия секретар на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев за извършено от него престъпление по чл. 172, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Сандъкчиев от 2004 г. заемал различни длъжности в Община Петрич, а от 2015 г. бил назначен за секретар на община Петрич.

В общинската администрация е работил и Н.М. като старши експерт в дирекция „Социални дейности и вероизповедания“. През септември 2015 г., в хода на предстоящите избори за местни органи на властта и национален референдум, Сандъкчиев разбрал, че Н.М. има различни политически убеждения от неговите.

На 11.09.2015 г., в сградата на общинската администрация в Петрич, той извикал Н.М. в кабинета си. Експертът се притеснил, тъй като вече бил викан на разговор, по време на който секретарят на общината му заявил „да внимава какво прави“, за да не си „загуби работата“. Имайки предвид случилото се и опасявайки се, че вероятно Сандъкчиев отново ще упражни принуда върху него, поради политическите му убеждения, Н.М. решил да запише предстоящия разговор на телефона.

В кабинета си обвиняемият, въпреки че знаел, че няма право на това, съзнателно направил опит да принуди експерта да напусне работа, поради симпатиите му и общуване с кандидата за кмет от опозиционна политическа партия, като отправил заплахи към него.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK