С безплатни музеи, богата програма и изложби в Петрич почитат 3 март

Снимка: Община Петрич, архив

Петрич ще почете 141 години от Освобождението на България.

Програмата с проявите за Националния празник – 3-ти март започва с откриването на книжна изложба на тема „Памет и признателност за нашето Освобождение“ в НЧ „Братя Миладинови - 1914“ на 01.03., петък.

В събота, 02.03., в централна експозиционна зала на Исторически музей -Петрич, ще бъде открита фотодокументална изложба „141 години от Освобождението на България“.

В самия ден, 03.03., неделя, от 11.00 ч. пред паметник „Загинали за Родината“ ще бъде изнесена програма от ученици на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“ и положени цветя и венци.

В 12.00 ч. на сцената на градския площад започва празничният концерт на ВС „Сгушена звездица“ под надслов „За теб, Българийо“.

В 15.00 ч., на 03.03., в квартален клуб „Дълбошница“ ще се проведе литературно четене „За род и Родина“, съвместна инициатива на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и клуб на пенсионера кв. „Дълбошница“.

В празничния 3-ти март в къща “Ванга“, НПМ „Самуилова крепост“ и централна зала на Историческия музей входът за посетители ще бъде свободен.

Община Петрич кани всички жители да се присъединят към проявите за Националния празник на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK