305 първокласници ще прекрачат училищния праг в Сандански

Снимка: Община Сандански

Всички училища в Община Сандански посрещат първия учебен ден с трепет и вълнение

Всички училища на територията на община Сандански ще отворят врати за своите ученици на 15 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Тази година, въпреки пандемията и трудностите във всички сфери, училищата на територията на община Сандански, директори, учители, ученици и родители се адаптираха успешно към наложените промени и дистанционното обучение. Изпитанията на времето засилиха необходимостта от личната среща и затова всички очакват с нетърпение прекрачването на училищни праг.

Броят на учениците в община Сандански през учебната 2020 – 2021 г. е 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес, при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение ако е наложително.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK