С бабино хоро отбелязаха Деня на родилната помощ в Разлог

снимки: Община Разлог

С традиционно бабино хоро отбелязаха Деня на родилната помощ в Разлог. 

Кметът Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова, председател на Общински съвет и  Иван Гюров, зам.-кмет по икономически и правни въпроси поздравиха д-р Радка Божикова, завеждаща родилното отделение и нейния екип за всеотдайната работа.

От началото на 2013 г. в АГ отделението на МАБЛ-Разлог са проплакали 20 бебета. В навечерието на Бабинден се ражда Георги, първо дете на 25-годишната Силвия Киркилидова от Разлог. През 2012 година в МБАЛ - Разлог са изродени 321 бебета, при нулева смъртност и заболеваемост сред новородените.

На Бабинден Красимир Герчев изненада с подаръци първото бебе за тази година, д-р Мария Копанарова пък награди последното бебе за 2012 г.

Първото бебе за 2013 г. Катерин Росенов Кирилов е роден на 9 януари. Неговата майка Анета Минкова коментира, че е изключителна горда и щастлива. На 27.12.2012г. е родено последното бебе в Разлог – Живка Божидарова Милчова.

Празникът продължи с традиционното хоро, на което за здравето на новородените се хванаха баби, майки, дядовци и бащи.

108 бебета са проплакали през изминалата 2012 година в Разлог. До родителите на новородените кметът изпрати поздравителни картички. 

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

..19:47 - 11.02.2013
Hubavo e, che e stanala maika, no predi tova e hubavo da se omuji ! ;D
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK