С Ансамбъл „Българе“ откриват тази вечер празника на Хаджидимово - 6 май

Людмил Терзиев, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Тази вечер от 20.30 часа започват тържествата по случай празника на град Хаджидимово, който се отбелязва на 6 май. На официалната трибуна кметът Людмил Терзиев ще посрещне много гости и ще поднесе празнично приветствие към гражданите и гостите на града, с което ще сложи началото на големия християнски празник Гергьовден, честван от години като празник на Хаджидимово.

Гост изпълнители тази вечер са танцьорите от Ансамбъл "Българе", които ще представят своя спектакъл "Това е България". 

Началото на празничничната заря по случай празника на Хаджидимово е в 23 часа, когато целият град ще бъде озарен от фойерверки, а на площада ще се извият кръшни хора.

На самия 6 май от 8 часа е обявена тържествена света литургия в манастира "Св. Георги", а от 12.30 часа жителите и гостите на Хаджидимово ще се насладят на тримата тенори на Ансамбъл "Българе".

Народната певица Росица Пейчева, майсторът на македонската песен Иван Дяков и Оркестър за народно веселие утре през целия ден ще веселят празнуващите.

В рамките на празничната програма в началото на седмицата гостуваше "Благоевградски младежки театър" с художествен ръководител Бранимир Митов-Брано, който представи спектакъла "Лотарията на живота” по Чехов.

На 4 май голям концерт спектакъл изнесоха самодейците при читалище "Яне Сандански" - гр. Хаджидимово и читалище "Просвета" - с. Копривлен, а днешният 5-и май бе белязан с празничен турнир по шахмат, организиран от Община Хаджидимово.

Кметът Людмил Терзиев и общинската администрация канят всички жители на региона да уважат празника на града и да прекарат един незабравим Гергьовден в Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK