С 99 гласа Димитър Гамишев поведе битката за лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев, Джингаров и Тунчев получиха по 85 гласа

Тримата кандитати за лидер на ГЕРБ-Гоце Делчев, снимки: Infomreja.bg

Късно снощи около 22 часа приключи отчетно-изборната конференция на ПП ГЕРБ в община Гоце Делчев, която продължи близо 4 часа. За нов общински лидер и ново ръководство гласуваха 189 делегати от общо 783-ма членове. 

С 99 гласа поведе временно изпълняващият длъжността председател Димитър Гамишев. Другите двама номинирани кандидати Николй Джингаров и инж. Ангел Тунчев получиха равен брой гласове - по 85 за всеки поотделно.

Делегатите гласуваха още и състав от 15-членно общинско ръководство. Според устава на партията, въпреки вота конференцията не излъчва победител в надпреварата за лидер. Протоколът с гласуванията по дневния ред ще бъде изпратен в Изпълнителната комисия в София, която без да се ръководи основно от броя на гласовете за тримата номинирани, ще посочи единия от тях за общински председател.

Гости на конференцията на ГЕРБ в Гоце Делчев бяха четиримата депутати Георги Андонов, Даниела Савеклиева, която е и областен координатор, Йордан Андонов и Димитър Танев, заместник-областният управител Асим Адемов, кметовете на общините Петрич и Сандански - Димитър Бръчков и Кирил Котев.

Партийният форум, който бе насрочен за 18 часа, започна с час закъснение поради липса на кворум. Конференцията откри временният председател Димитър Гамишев, след което бе загубен още половин час време за преброяване на гласувалите делегати за водещ на конференцията от 14-те квестори, за какъвто в крайна сметка бе избрана адвокат Костадинка Богданова.

Отчетът на предишния лидер Георги Андонов, който подаде оставка след загубата на местните избори през 2015 г., предизвика на няколко пъти бурни аплодисменти в залата. Андонов изказа едновременно разочарование, отчете колективни и лични грешки, като за пореден път призна с достойнство и разгромяващата загуба на местния вот, анализирайки в детайли и причините. 

Георги Андонов изказа и искрената си благодарност към всички членове, които са работили честно за ГЕРБ и са го подкрепяли през всичките години досега. 

"Атмосферата в залата не е спокойна. Чувствам положителния заряд, но и витаещото напрежение. Боли ме, че половин час не можем да си изберем водещ на конференцията и се стига до конфузни ситуации и ново преброяване. Разберете, че не е важно кого ще изберем, а колко от нас ще излязат от тази зала с чисти сърца и спокойни, че са изразили позицията си честно и по лично убеждение. Нека направим така, че да излезем от залата обединени и по-единни отвсякога, защото само това е начинът за постигането на истинските успехи", заяви още депутатът Андонов в преамбюла на отчета си.

Той призова всеки в залата сам да прецени какво е дал от себе си за структурата и партията като цяло. 

”Аз лично имам самочувствието, че защитих каузата на ГЕРБ достойно и като общински лидер, и като народен представител. През 2011 г. получих огромната подкрепа като кандидат за кмет на община Гоце Делчев от структурите на ГЕРБ в общината, както и на много хора, които не бяха наши членове. 1 % не ни достигна да преборим статуквото", коментира Георги Андонов. 

Той зададе и риторични въпроси дали е щяло да е по-добре да саботират и спрат одобрените и финансирани от правителствата на ГЕРБ проекти за Гоце Делчев, или по-добрият вариант е бил членовете на ГЕРБ вместо да си мълчат, да провеждат разяснителни кампании сред обществото, за да се знае, че не местната власт, а голяма част от това, което е направено и продължава да се прави в Гоце Делчев и общината е благодарение на правилната политика и управление на ГЕРБ и през двата мандата. 

"Гражданите подкрепиха сегашната власт, защото ние не съумяхме да им обясним, че заслугата сега градът и общината да са в този хубав и европейски вид е на ГЕРБ", каза още Андонов. 

Андонов посочи и друг проблем в кампанията на ГЕРБ за местните избори миналата есен. Директно от трибуната той заяви, че много от хората в залата вижда за първи път и те не са работили в предизборната кампания, а кандидатите за общински съветници са работели единствено за себе си. 

"Болно ми е, че стоите тук и не си говорите. Защо не си говорим? Кой и защо ни скара и противопостави? Моят отговор е, защото много хора бяха в ГЕРБ, за да саботират старото ръководство, да създават безсмислени конфликти, да пишат доноси и да ни противопоставят един срещу друг. За себе си аз обаче съм категоричен, че каквото и да се случи, няма да спра да работя за структурата на ГЕРБ в Гоце Делчев. Днес обаче е повече от важно да си изберем ръководство, което да ни обедини и сплоти, за да жънем успехи и отново да станем работеща структура, която бе давана за пример в областта", каза на отчетно-изборната конференция народният представител и бивш лидер на общинската организация.

Приветствие към делегатите отправи и областният координатор Даниела Савеклиева. Своеобразен отчет за двата му управленски месеца направи и временният лидер Димитър Гамишев. Той отчете като успешна дейност подготовката на общинската конференция, организацията на благотворителна вечер в подкрепа на нуждаещи се абитуриенти и други инициативи. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

260318:13 - 24.04.2016
Въведете коментар...
260315:11 - 24.04.2016
Баламата не е балама умее да върти опашка
260315:08 - 24.04.2016
и тези двамата чеда на кумонисти за къде още се напъват,та кака им показа пътя
260315:05 - 24.04.2016
и тези двамата чеда на кумонисти за къде още се напъват,та кака им показа пътя

FACEBOOK