С 960 000 лева обновяват читалището в Микрево

Емил Илиев - кмет на Община Струмяни, снимка: infomreja.bg

Кметът на община Струмяни Емил Илиев подписа договор за ремонт на читалище "Братя Миладинови" в село Микрево. Духовното средище в най-голямото село в общината ще бъде обновено за сумата от 960 000 лева.

Строително-ремонтните дейности започват, фирмата изпълнител, която спечели договора, е "Каро Трейдинг” ООД - София.

Средствата са по спечелен проект в културната сфера – КУЛТНЕТ на община Струмяни в партньорство с община Кавала, Република Гърция. Целта на проекта е да се засилят и подобрят трансграничните отношения между жителите, институциите и неправителствените организации в партньорските райони чрез средствата за културен обмен.

До момента по проекта са направени етнографски проучвания, разработен е проект на културен календар, осъществени са съвместни срещи, а читалище „Братя Миладинови” ще се превърне в модерен културен център и средище за организиране на последващите големи прояви, като етнографска и фотоекспозиция, ревю-спектакъл на етнографски костюми с участието на гръцките партньори в проекта.

"Читалището в село Микрево е естествено духовно огнище и център за културни прояви и мащабното му модернизиране и обновяване ще доведе до съживяване на културната програма на общината и насищането й с голямото професионално изкуство, а така също и база за културен обмен между Кавала и Струмяни", коментира кметът на община Струмяни Емил Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK