За над 5 млн. и 800 хил. лв. ремонтират сградата на театъра и парка в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Продължителността на проекта е 24 месеца

Със символична първа копка беше поставено началото по изпълнението на проекта „Обновяване/реконструкция на общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк „Театър Кюстендил“. Стойността на разработката е 5 888 128 лв., като продължителността му е 24 месеца, заяви ръководителят на проекта и началник отдел „Капиталово строителство“ към Община Кюстендил, инж. Илиян Фусков.

„Проектът стартира на 2-ри септември 2020 г. , като целта на разработката е осигуряване на модерна и ефективна културна инфраструктура, и развитие на пространството пред театъра.

Основно се предвижда по сградата на театъра да се обновят всички фасади, да се изградят нови инсталации, закупуване на ново сценично осветление за нормалното експлатиране на театъра като сграда.

Пред театъра – пространството, ще се премахнат съществуващите площи и ще се обнови изцяло средата около сградата. Предвиждаме на изградим сух фонтан и кътове за отдих“, обясни още инженер Фусков.

„Към момента стартираме първа копка на обновяването на сградата на театъра, нещо което всички очаквахме с нетърпение и то дълги години наред. Имаме възможност това, което правим от години – обновяване на цялата инфраструктура на град Кюстендил, да вложим средства в нещо толкова важно за духовността на града“, коментира по -рано и зам.-кметът, Росица Плачкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK