ЮЗДП осигурява дърва по списъци, изготвени от кметовете

Снимка: Infomreja.bg, архив

Осигуряването на дърва за жителите на малките населени места, които желаят сами да си ги добият, се извършва по списъци, предоставени от кметовете. За недопускане на напрежение още през месец май т.г. Югозападното държавно предприятие информира представителите на местната власт за количествата, които може да предостави, и апелира за коректност при посочване на нуждаещите се постоянно живеещи лица.

Затова ЮЗДП счита за тенденциозни внушенията, които се правят в публикация от 21 октомври 2016 г. в регионално електронно издание, сигнализираща за избирателност при доставката на „евтини дърва” за жителите на селата в района на Беласица и Огражден.

Не отговарят на истината посочените в публикацията количества, предвидени за местно население. От планираните за този отоплителен сезон 3730 пространствени кубически метра дърва в района на „ДГС Петрич”, до края на септември са предоставени 2018 куб. метра на 334 домакинства.

За района на „ДГС Първомай” предвидените количества са 3088 пр. кубически метра, които са съобразени с миналогодишното потребление и са достатъчни да покрият нуждите на местните жители, като при необходимост могат да се предоставят допълнителни количества дърва.

Категорично невярно е внушението, че „единствено на избрани фирми се предоставят обекти, по-близо до населени места”. Вярно е само, че фирмите са избрани, но след като са участвали в публично обявени процедури и прозрачно проведени търгове за добив на дървесина.

Югозападното държавно предприятие реагира на всеки сигнал. Вече е разпоредена проверка и на този, въпреки убедеността ни, че в случая най-вероятно се преследват други цели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK