Сотир Цацаров : Няма нарушения в работата на Районната прокуратура в Шумен по сигнала на БСП

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка с изявление на председателя на БСП – Корнелия Нинова от 08.02.2018 г. на брифинг в Народното събрание и отправен сигнал за проверка на работата на Районната прокуратура в Шумен, по повод предприети действия по сигнал срещу член на БСП, главният прокурор разпореди извършване на проверка.

Резултатите от проверката са :

Действията на Районната прокуратура в Шумен, по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление по чл. 313 НК, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на  чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт.

Значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР - Шумен, от Корнелия Нинова, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от Районната прокуратура в Шумен, и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК.

Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен.

Главният прокурор изпрати копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK