Държавното обвинение в Сандански посрещна нов прокурор

Снимки: РП-Сандански

„Заклевам се в името на народа да прилагам точно конституцията и законите на Република България. Да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение”.

С тези думи днес в Районна прокуратура – Сандански започна церемонията по встъпване в длъжност на младши прокурор Теодора Тодорова. Тя положи официална клетва като държавен обвинител и пое изпълнение на служебните си задължения.

На събитието присъстваха прокурори и служители на Районната прокуратура, както и административният ръководител на РС – Сандански съдия Николинка Бузова, които пожелаха на новия млад колега успешен професионален път.

„Изключително сме доволни, че Районната прокуратура в Сандански вече ще работи в пълен състав, което се случва за пръв път“, подчерта административният ръководител прокурор Николай Захманов.

Тодорова встъпва в изпълнение на служебните си задължения като младши прокурор с Решение на Висшия съдебен съвет след спечелен конкурс за младши магистрати и деветмесечно задължително първоначално обучение в Националния институт по правосъдие.

Тя е завършила „Право“ в Нов български университет и „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работила е като младши експерт в отдел "Връзки с обществеността и протокол" при Администрацията на Главния прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK