С 5000 кандидати са сключени договори по Програма за развитие на селските райони

Снимка: МЗХГ

„До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за развитие на селските райони е одобрена субсидия на стойност над 1 млрд. и 500 млн. лева. С около 5000 кандидати са сключени договори, което е една трета от общия брой подадените заявления до сега“.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите - д-р Лозана Василева, на срещата със земеделските производители в гр. Пазарджик.

Д-р Василева и експерти от ведомството представиха информационната кампания на министерството в градовете Пазарджик и Пловдив.

По време на срещите Василева разясни на присъстващите приоритетите в земеделския сектор, които страната ще поддържа по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Основните теми, обсъдени в двата града, бяха свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 година, прилагането на схемите и мерките за подпомагане на Програмата за развитие на селските райони за 2018 г., Директните плащания, както и новостите, свързани с информационната система "ИСУН".

„Информационната система ИСУН се прилага с цел осигуряване на повече публичност и прозрачност за подадените, разгледаните и одобрени проекти по отделните процедури. Предвидена възможност за кандидатите да възразяват по предварителната оценка и тези възражения ще се разглеждат от комисия в Управляващия орган“, разясни Василева за кандидатстващите електронно.

Края на информационната кампания е на 1. март 2018г. До тогава ще бъдат проведени още 4 срещи в градовете Велико Търново, Габрово, Търговище и Разград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd