С 50 звънчета откриват учебната година в III ОУ в Гоце Делчев

Мариана Халачева, снимка: infomreja.bg, архив

С 50 звънчета ще открият  новата учебна година в Трето основно училище „Братя Миладинови" в Гоце Делчев. Идеята е на учителския колектив, който през цялото лято усърдно се подготвяше за първия учебен ден.

В обновени класни стаи и кабинети ще влязат след броени дни учениците от гоцеделчевското школо, след като училищният двор бъде огласен от 50-те звънчета по време на голямото тържество.

За старта на новата учебна година със средства от училищния бюджет са ремонтирани основно класните стаи. Обновено е оборудването в някои кабинети, изцяло са освежени коридорите и стълбището.

Извършен е основен ремонт на тоалетните на втория и третия етаж. Оборудван е нов компютърен кабинет. Изграден е асансьор за достъп до горните етажи на училището.

350-те ученици от елитното школо ще имат възможност да се обучават в добре обзаведени кабинети, да спортуват в модерен физкултурен салон и спортни площадки.

През учебната 2013-2014 година в училището ще се обучават около 350 ученици от I до VIII клас, разпределени в 15 паралелки. Има сформирани и 8 полуинтернатни групи.

"За обучението и възпитанието на учениците ще се грижат 30 преподаватели и двама учители за ресурсно подпомагане. По-голяма част от учителите са с допълнителна квалификация. Трима от тях имат първа професионално-квалификационна степен, 14 са с II ПКС, един е с трета и трима с четвърта степен", съобщи директорката Мариана Халачева.

Тя допълни, че учениците от  I, II и III клас ще се обучават целодневно от двама преподаватели, а за IV, V и VI клас са сформирани сборни групи. За всички ученици са осигурени отлични условия за труд, отдих и хранене.

Трето ОУ "Братя Миладинови" в Гоце Делчев предлага на възпитаниците си и три групи по СИП - „Вокална група”, „Музика и танци” и „Уеб дизайн”, където децата да развиват своите творчески умения и таланти.

За „ИНФОМРЕЖА" Мариана Халачева заяви, че и през настоящата година училището ще продължи работата по националната програма „С грижа за всеки ученик” за учениците от IV клас, а също и дейностите по проект „Успех” и проект „Демократична съпричастност, мир, такт и щастие” по програма „Коменски”.

През тази учебна година училището ще работи и по проект „Квалификация на педагогическите специалисти”, като школото ще бъде обект на цялостна проверка по европейска програма.

„Надяваме се работата през новата учебна година да бъде приятна и ползотворна за всички ни", каза още директорката на училището.

 

КОМЕНТАРИ

К.Л.23:30 - 11.09.2013
Наистина едно от най-хубавите училища в целия регион.. едни от най-добрите учители, със сигурност знам, че всяко дете би се чувствало страхотно там и би научило много!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK