Образователният министър: Училищата не трябва да се затварят

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви образователният министър на брифинг на здравното министерство

Не трябва да се затваря първи училищата, а трябва да се действа локално.

Това заяви образователният министър на брифинг на здравното министерство.

Аргументите ми стават все по-леки и все по-малко валидни в такива случаи, но продължавам да защитавам тезата, че не трябва да се затваря във всички области, само там, където има проблем. Най-лесно е да ги затворим училище и да жертваме правото на образование, но това, което трябва да знаем, че рискуваме дългосрочните социално-икономически загуби могат да бъдат по-големи отколкото други сектори, каза Красимир Вълчев.

Най-тревожна е ситуацията в софийската образователна система, където имаме най-голям процент карантинирани. Ще отстоявам, че училищата не трябва да се затварят, категоричен бе министърът.

По думи на директора на „Пирогов“ всеки ден има прием между 50 и 75 човека, които трябва да им се извърши така наречения първичен тираж.

За съжаление дифузното разпространение, което е започнало вече в повече от 18 области, ще продължи. Очаква се следващата седмица до 10 дни броят на хоспитализираните да нарасне до 4000, което значи, че не по-малко от 220 до 250 от тях ще бъдат и в интензивните ни отделения и клиники. Капацитетът на болничните заведения постепенно са изчерпани, заяви проф. Балтов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK