С 404 първокласници стартира новата учебна година в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

404 са записаните деца за училище в първи клас на територията на Община Кюстендил. Това каза пред медии Светослав Василев – зам.–кмет по "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт" при Община Кюстендил. Миналата година първокласниците бяха 420.

„Ще започнат да работят групи, които да търсят отпаднали деца. Те са три на брой и ще обикалят по адреси. Едната група ще бъде за градските училища и детски градини, другата група ще бъде за кв. „Изток“, а третата група ще бъде за селата.“, уточни Василев.

По думите му ситуацията по отношение на старта на новата учебна година в общината е под контрол. Ремонтите вървят по график. Във Второ ОУ „Даскал Димитри“ в момента предстоят вътрешни подобрения на самите стаи, които ще бъдат боядисани и освежени.

Оправя се парната инсталация, която беше проблемна. Мисли се за поставянето на естакана за деца със затруднено придвижване. Детските градини, които бяха в ремонт също ще приключат в срок.

„Единственото забавяне, както вече стана ясно ще бъде в сградата на ПМГ. Идеята е да не се избързва и в крайна сметка децата да се чувстват комфортно“, допълни още Светослав Василев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK