С 3,8 милиона лева строят горски път в Петричко

Снимка: Infomreja.bg, архив

Започна изграждането на нов стабилизиран горски автомобилен път „Пилявка – Пражаро” в района на „ДГС Петрич”. Пътят е с обща дължина 6 километра и пресича землищата на четири села от Подгорието - Камена, Коларово, Самуилово и Яворница. Теренът, през който преминава трасето, е силно нагънат, пресечен от множество дълбоки дерета. Склоновете са много стръмни, с наклони до и над 40%.

Новият горски път осигурява достъп до затворен горски басейн, намиращ се по северния склон на Беласица. С изграждането му ще се улесни изпълнението на заложените стопански дейности, като се създадат условия за естествено възобновяване на гората. Особено важно е осигуряването на достъп до  този район при възникване на горски пожари, както и за извършване на по-ефективен контрол и опазване на горите от незаконни дейности.

Близо 3,8 милиона лева с ДДС е стойността на проекта, като финансирането е със средства от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие.

Изпълнител е ДЗЗД ОБЕДИНЕНИЕ "ПАРТНЬОРИ ЮДП".

 

КОМЕНТАРИ

тит09:02 - 29.06.2017
няма такива цени ей,, горски път за почти милион на километър, ще падне лапане от който трябва, тва държавни пари в БГ как се раздават
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK