С 33 гласа "за" Румен Манов бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Кюстендил"

Снимка: Infomreja.bg

С 33 гласа "за" Общинският съвет в Кюстендил прие предложението на кмета Петър Паунов, историкът Румен Манов да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Кюстендил".

Румен Манов е един от традиционните дарители на музея в града, на който е предоставил над 1000 експоната. Над 50 книги и периодични издания е дарил и на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" - Кюстендил, ценен дарител е и на катедралния храм в града.

Манов е роден в Кюстендил. Житейската му мисия е да събира, издирва, купува, възстановява, реставрира и дарява книжовни и културни ценности на музеи и библиотеки, църкви и архиви.

Точка 2-ра от дневния ред на днешното заседание мина без обсъждане. Съветниците гласуваха приемането на годишния план за развитие на социалните услуги в Община Кюстендил за 2018 г. с 34 гласа "за".

Финансовите отчети на общинските търговски дружества - “Хигия” и “ДДД”, бяха приети, а управителите им - освободени от отговорност.

Съветниците гласуваха предложените промени в Програмата за отпадъците, в която се залага строителството на компостираща инсталация, както и нови текстове в Наредбата за пожарна безопасност, където някои от сроковете са променени.

Кметът Петър Паунов презентира проекта за новия парк галерията, който трябва да бъде готов до есента. Бяха показани видеоматериали, касаещи преместването на големи дървета от едно място на друго.

Стана ясно, че 20 брези ще бъдат откопани и преместени със специална техника и засадени отново в района на реката. Проектът предвижда засаждането на 168 нови дървета - кедри и борове, с височина от 160-400 см, както и 8 800 храсти от 37 вида.

Проектът е на стойност 2, 5 млн. лв.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK