С 300 виртуални класни стаи започна дистанционното обучение в ПМГ „Яне Сандански“

Снимка: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

Във виртуалните класни стаи се обучават над 700 ученици от гимназията в Гоце Делчев

В условията на епидемия ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев успя да осигури на своите ученици адекватно онлайн обучение, като учителите създадоха виртуални класни стаи за отделните класове, използвайки Classroom, предлаган от G Suite за образованието.

В тях се обучават над 700 ученици от ПМГ „Яне Сандански“, като изпълняват подготвените от учителите задачи за самоподготовка, получават разяснения по учебния материал, консултиране и др.

Бързата и адекватна реакция на педагогическия колектив в ПМГ се дължи на факта, че вече три години училището има активиран Google G Suite за образованието и всеки учител има свой акаунт, а от началото на тази учебна година всички ученици също имат акаунти към платформата.

"Всяко ново нещо поражда интерес у младите хора. Така бе и с внедряването на виртуалните класни стаи. Това, което допълнихме сега, бе да включим видеокомуникацията с учениците за по-добро усвояване на новите знания", поясниха от ръководството на училището.

Много често учителите използват и Hangouts Meet. По този начин те обясняват новите и непознати за учениците понятия, задават въпроси, а младежите имат възможността да попитат и да получат отговор в реално време.

Въпреки първоначалните опасения, учителите на ПМГ „Яне Сандански“ се справиха блестящо в първия си ден като дистанционни обучители.

"С натрупване на опит сме убедени, че всички участници в образователния процес ще бъдат удовлетворени, уверени и позитивни и благодарение на новите технологии - образованието ще се справи много по-лесно с настъпилите обстоятелства", коментираха още от гоцеделчевската гимназия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK