С 30 инициативи хората с увреждания отбелязаха 30-годишнината на СИБ

Снимки: Читалище "Асклепион"

В юбилейната година броят на членовете на организацията в Кюстендил се увеличи чувствително

Регионалната организация на СИБ осъществи през тази година богата програма от 30 инициативи, посветени на 30-годишния юбилей на съюза - дискусии, дарителски кампании, изложби, концерти, турнири, участия във фестивали, конкурси, срещи с представители на местната власт и с партньорски организации…

Последен в юбилейните събития бе коледният празник, участие в който взеха клубовете на инвалида от община Кюстендил. Преди по-малко от месец на тържеството по случай Международния ден на хората с увреждания бяха наградени най-активните членове на организацията.

На коледния празник Валентина Симеонова – председател на Регионалната организация, отличи тези, които с кулинарните си, певчески и танцови умения са допринесли най-много за атмосферата на всички празнични събития.

Тя обяви и основните акценти в програмата за работата през 2020 година, в която освен редица социални инициативи ще има и много екскурзии и другарски срещи.

В юбилейната година броят на членовете на Основната организация на СИБ в Кюстендил се увеличи чувствително, в момента 50 нови молби чакат за одобрение. Хората с увреждания разбират, че има смисъл да са част от тази авторитетна организация и че чрез нея могат да получат както защита на своите права, така и да намерят интересна и подкрепяща приятелска среда, сподели Валентина  Симеонова.

Първото събитие, което структурата ще организира през новата 2020 година, ще бъде традиционният празник, посветен на Бабинден. Подготвя  се и списъкът на първата група, която ще се възползва от възможностите за безплатна почивка в някои от известните рехабилитационни центрове в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK