С 23-ма задържани завърши акцията в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Един е хванат без регистрация, друг - с наркотици

23-ма задържани и двама с досъдебни производства.

На територията на Благоевград, както стана ясно, се проведе специализирана полицейска акция с участие на служители от ОД на МВР и регионално звено „Жандармерия“.

В резултат на извършените действия към настоящия момент са образувани две досъдебни производства - за извършено престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК – управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, и във връзка с незаконно държане на наркотични вещества.

Проверени са 607 моторни превозни средства и 720 лица.

По Закона за МВР са задържани 23 лица, съставени са 34 акта за установени административни нарушения и са издадени 45 фиша.

Проверени са 5 заложни къщи в Благоевград.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов уточни, че лицата са заподозрени за престъпления, те са от активния кримиконтингент и влияят на оперативната обстановка.

Благоевград е сравнително спокоен регион. Провеждат се разпити и в момента, допълни Иванов.

Според главния прокурор Иван Гешев се очаква в края на годината престъпленията от битов характер да бъдат с чувствителен спад.

„Ситуацията ще е различна спрямо предходната година, това става с добра организация и съвместна работа, както и с координация с местната власт. Можем да поработим за справедливост и спокойствие на гражданите“.

Акцията започна тази сутрин около 6 ч. като в нея участват полицаи и жандармеристи от местното звено. Проверки протичат в Благоевград и село Церово.

Много приятно село, с усмивка каза Гешев.

„Вие нямате сериозни проблеми с битовата престъпност на фона на други населени места, което не означава, че не може да станат по-добре нещата и че не трябва да се работи“, каза Гешев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK