С 21 футболисти Септември Симитли започна подготовка

Снимки: Община Симитли

Отборът на Септември Симитли започна вчера подготовка за пролетния дял от шампионата на Югозападната трета лига. Наставникът Спас Стоименов изведе на първата тренировка за годината на новия стадион в Симитли общо 21 футболисти, а отец Спас Веселински отслужи традиционния водосвет.

Първото занимание уважи и кметът Апостол Апостолов. От Септември си тръгнаха вратарят Димитър Пангев и полевите футболисти Николай Стоилков, Божидар Станчев, Смаил Креболиев и Даниел Гогов. С изключение на вратаря всички други са освободени от отбора, тъй като са от най-скъпо платените футболити, но не оправдаха очакванията на ръководството на отбора.

Кметът Апостолов бе категоричен, че за  тях Септември е затворена страница. В отбора се завърнаха Илиан Христов от Миньор „Перник“ и Кирил Домозетски от Пирин „Разлог“. Ново име е и голмайсторът Георги Славков -Рууни от Германея.

"Единствено Пангев постъпи мъжки. Другите първо трябва да си помислят къде играят и какви финанси искат. Ще обиграваме през пролетта млади момчета от нашата школа и през следващия сезон ще атакуваме професионалния футбол. Внасяме проект и започваме изграждането и на хотел за около 50 места на нашия стадион. По този начин от следващата година и отбори от родния ни футболен елит ще могат да се подготвят в Симитли" - коментира градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK