С 200 души и черешово топче стартира "въстанието" срещу мюфтийството в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Над 200 души излязоха на протест пред Съдебната палата в Кюстендил срещу претенциите на Мюсюлманското вероизповедание в България към терена с паметника на Ильо Войвода. Всички бяха единодушни, че Районен съд не трябва да позволи Мюсюлманското вероизповедание да вземе имоти, които са общинска собственост.

„Тук сме, за да въстанем като едни родолюбиви българи срещу поредния опит на ДПС да се намесва във вътрешните интереси на България. Няма да оставим да бъде поругана паметта на всички хора, дали живота си за освобождение от турско робство. Няма да позволим след 135 години отново да паднем под турска власт. Облечен съм не случайно така. Ние оповестяваме началото на въстанието от Кюстендил”, заяви Стефан Грънчаров, който беше дошъл на протеста от София. Заедно с него имаше над 50 представители на ВМРО, който размахваха знамена, а пред сградата на съда беше поставено и черешово топче. Минути преди старта на процеса с пиратки беше имитирано и гръмването му.

На протеста присъстваха кметът Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов, както и голяма част от общинска администрация. „Тук съм отново да подкрепя справедливия гняв на хората срещу провокациите от страна на мюфтийството. Тук съм категорично да заявя, че Кюстендил не е на мюфтийството. По тяхната логика ние трябва да им дадем общината, съда, парламента и църквите. Изразяваме несъгласието си към всичко това”, категоричен беше кметът Петър Паунов.

Зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки призова хората в тоги да мислят преди всичко като българи. Знамената на партията са обърнати на обратно, като при бедствие и война. От ВМРО са готови да започнат подписка с искане за референдум, която да стигне до компетентните органи в Брюксел и Страсбург.

„Днес сме тук, за да изкажем справедливото си възмущение срещу Мюфтийството, които искат паметника на освободителя Ильо Марков да бъде превърнат в метресе и какво ли още не. Събираме се тук, за да напомним на магистратите, че когато взимат своите решения трябва да мислят за няколко неща. Първото от тях е че са българи и би трябвало да пазят националния интерес. Трябва да се съобразяват и с исканията на хората”, категоричен беше Джамбазки.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK