С 10 хил. лв. от общинския бюджет подпомагат изграждането на паметник на Невена Коканова

Снимка: Община Дупница

30 хил. лв. са заложени за изграждане на детска площадка в Самораново

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев внесе официално вчера в Общински съвет проектобюджета за тази година, който да бъде гледан на заседание на местния парламент.

От първоначалния вариант бяха направени промени, след предложения от групи от ОбС и граждани на провелото се в понеделник обществено обсъждане, информира зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

"Писмените предложения на "Народен съюз" са включени в проекта. Що се отнася до предложенията от "Глас народен" за село Самораново, заложихме 30 000 лв. за изграждането на нова детска площадка, а останалите им са включени в "текущи разходи". В списъка с капиталови разходи е и електронната система за 35 000 лева за Общински съвет.

Предвиден е финансов ресурс от 10 000 лв. за включване в инициативата за изграждане паметник на Невена Коканова, каквото предложение бе направено на обсъждането. Бюджетът на селата за текущи разходи се увеличава от 30 000 на 38 000 лева", обясни Китанова.

"Що се отнася до предложението на БСП за изплащане на 1000 лв. на семейства за второ бебе, ние сме съгласни, ако са ясни правилата, по които ще става това. Затова ще очакваме вносителите на предложението да подготвят за разглеждане в ОбС Наредба или Правилник, където да бъдат заложени условията", категорична е Китанова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK