Подменят изцяло ВиК мрежата в кв. „Дунав“ в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

След ремонта ще бъдат обновени междублоковите пространства

Започна работата по цялостната подмяна на водопроводната мрежа в жилищния квартал „Дунав“ в гр. Гоце Делчев. Това е част от мерките, предвидени в проекта „Опазване на водните ресурси в трансграничния регион“, който община Гоце Делчев реализира заедно с няколко партньора: Общинските ВиК дружества в Комотини, Терми и Термаикос, Република Гърция, отдела по проучвания на Университета в Тесалия, Република Гърция, и община Кърджали.

Проектът се финансира по програмата за Трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020 г., а бюджетът за община Гоце Делчев е в размер на 292 396 лв.

Целта на проекта е устойчивото управление на водните ресурси в трансграничния регион посредством внедряване на нови иновативни технологии. Предвижда се изграждането на система за мониторинг на загубите на питейна вода в жк ,,Дунав” чрез монтиране на сонда и внедряване на съпътстващ софтуер.

В рамките на проекта ще бъде сменена водопроводна мрежа в междублоковото пространство с обща дължина 1061,17 метра. Ще бъдат подменени и всички сградни водопроводни отклонения, които са около 31 на брой с обща дължина 294 метра. Новите тръби, които ще бъдат положени, са полиетиленови с дълбока плътност и по-голям диаметър.

След като бъде извършена подмяната на водопроводната мрежа, ще се положи асфалт на улиците и ще се направи цялостно благоустрояване на междублоковите пространства. Така един от най-големите жилищни квартали в Гоце Делчев ще промени напълно своя облик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax