РЗС за палежа в Сандански: Грозна и безнаказана мутренска акция!

Снимка: Infomreja.bg

В понеделник РЗС ще внесе искане за извънредна сесия на Общинския съвет във връзка с поредния палеж в Сандански. "За по-малко от година няколко брутални мутренски палежа разтърсиха града и засегнаха невинни хора. На това трябва да се сложи край", заявяват в своя позиция съветниците от партията на Яне Янев.

РЗС определя умишления пожар в центъра за смяна на гуми в кв. Спартак като грозна и безнаказана мутренска акция. Според съветниците от партията тя цели да покаже, че местната полиция е напълно абдикирала от задълженията си и мутрите са овладели града.

"Шефът на полицията Борис Щурков или трябва да дойде на заседанието на ОС да обясни какви конкретни мерки ще се вземат за овладяването на засилващата се криминална вълна, или да си подава оставката и да идва нов шеф, готов да гарантира правовия ред в града ни", се казва още в позицията.

РЗС настоява кметът Кирил Котев веднага да обясни:

Защо не са взети никакви мерки, след като това е поредният, а не първият палеж в града?

Къде е видеонаблюдението в един от най-оживените квартали на града и изобщо тази система за сигурност на общината работи ли или само се „усвояват” едни пари без отчет и контрол?

Защо не работи системата за предотвратяване на палежи, взривове и терористични актове?

РЗС се обявява и категорично против липсата на достъп до интернет в цялата община във връзка с акцията на жандармерията и ГДБОП в местния кабелен оператор „Вега”. Училищата, банките, фирмите, гражданите и туристите не са виновни, за да бъдат така брутално лишавани от информационната мрежа, смятат от партията. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK