РЗС подозира заговор на БСП и ГЕРБ

Яне Янев, снимка: РЗС

Днес в централата на „Ред, законност и справедливост” в 15:55 часа на електронната поща на партията е получен сигнал, който е изпратен до всички медии.

Нека българското общество само да прецени и направи своите изводи. От фактологията, изложена в този сигнал, ние от РЗС оставаме с впечатлението, че има заговор между БСП и ГЕРБ срещу българския народ, посочват от партията на Яне Янев.

„Бих искала да споделя наблюденията си от работата си в независима неправителствена организация, базирана в България, но ме е страх да дам името й, тъй като се страхуваме от репресии след изборите тъй като изглежда, че същите хора и методи ще останат на власт.

Няколко пъти, без резултат, сме проверявали, изпращали запитвания за информация и справки до институциите за фирмите които печелят винаги обществените поръчки за печат на бюлетини, книжа, бланки и консумативи за изборите и държавната администрация. Опитахме се, докато не е изтекъл срока за обжалване, да вземем информация за разходите за поръчката този път по отделни пера(разходи за хартия, печат, комплектоване, опаковане, транспорт), отново без резултат. Винаги поръчките се изработват от фирмите Мултипринт ООД(бюлетини и бланки) и Поликарт ООД(папки и пликове) в град Костинброд, те също така доставят повечето консумативи и хартия чрез близките им фирми Роел 98 ООД(Хартия и консумативи) и М&БМ ООД(печат и разпращане на сметки). В случая с изборните бюлетини се консултирахме с хора от полиграфическия бранш и цената според тях е много ниска, почти на стойността на хартията. Затова пък научихме че винаги се надпечатват около 10% над обявения тираж, което при ниската цена изглежда глупост, като поради следната информация от проучването ни, предполагам че този допълнителен обем се използва за заменяне на бюлетини от изборните секции.

Разбира се това не може да стане без помоща и знанието на Информационно Обслужване АД, фирмата преброител. Както установихме от проучването си, Павел Петров, управител на М&БМ ООД е бивш служител на ИО, много близък до ръководството и чрез него се осъществява контакта с управителя на Мултипринт ООД, Йордан Бончев, негов стар познат. Допълнително, Бончев е много близък чрез Веселин Маринов с Цветан Цветанов, който е разбира се добре запознат с изборните манипулации в случая. Казаха ни че на последните избори е имало попълване на ръка в печатницата, и добавянето на попълнените бюлетини и заменянето им с реални от секциите. Затова и обикновено документацията е изготвена така че само 2 фирми(и двете много близки до политически партии) да се допускат, които са близки и добре запознати с метода – Мултипринт, дарител на МВР и чрез частни лица на ГЕРБ и Демакс АД – близка до БСП. И 4-те фирми са изключително свързани по между си, всяка от тях основен доставчик на другите и всички от тях строго специализирани за определена дейност.”

Във връзка с тази информация тази вечер председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев даде извънредна пресконференция в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK