РЗС: Остатъците от СДС са в процес на Доганизация

Яне Янев, снимка: infomreja.bg

„Ред, законност и справедливост” остро възразява срещу тайната договорка между ДПС и Румен Христов от СДС и настояваме лидерите на СДС и ДСБ да кажат на глас приемат ли тайно договорените с Ахмед Доган гласове. Нямаме нищо против Мартин Димитров и Румен Христов публично да седнат до Ахмед Доган и да признаят какво ги обединява. Но сме категорично против задкулисната демокрация и комерсиалните договорки зад гърба на избирателите", посочват от партията в писмо до медиите.

"Получихме потвърдена от няколко източника в средите на ДПС информация, че в последните 2-3 дни от обиколката на Доган в Лудогорието след събранията и на характерните за ДПС запои е дал знак в Разград, Търговище, Силистренско, масово да се гласува за Румен Христов на първи тур. Имаме информация и от други „крепости” на Доган като Кърджали, Стамболово, Руен, Якоруда и Велинград, че местните структури на ДПС разпространяват от човек на човек позивната „На първия тур – за синьото!” Вчерашното изявление на Лютви Местан всъщност е в негов стил витиевато признание на този процес", коментират от РЗС.

Според партията на Яне Янев основният мотив за подкрепата на Доган към фалшивия десен формат е, че в него не влиза Иван Костов и това напълно се вписва в стратегията за разбиване на Синята коалиция на "сегашния сив кардинал на ДПС и бивш на СДС Христо Бисеров".

Подкрепата на ДПС за десния кандидат-президент ще бъде пагубна и в София за резултата на Прошко Прошков, който единствен може да спре Фандъкова, прогнозират от РЗС, като очакват поне ДСБ категорично да се разграничи от донорството за Румен Христов на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

ЧИТАТЕЛ16:50 - 04.10.2011
ПОМАШКИТЕ НОМЕРА НА ЯНЕ ЦИГАНЧЕТО ВЕЧЕ НЕ СА ИНТЕРЕСНИ НА НИКОГО
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK