РЗС издигна Атанас Семов за президент

снимка: www.bulfax.com

Атанас Семов е кандидатът на РЗС за президент, съобщи news.bg. Това стана по време на 4-тия конкрес на партията, който се провежда в НДК. За две години РЗС се е сблъскала с трудни събития, които обаче се оказали важни и поучителни както за България, така и за консерваторите. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в политическия си доклад. Той изтъкна, че преди две години страната е била в навечерието на парламентарни избори, а тройната коалиция, управлява 4 години страната, дълбоко се компрометирала в очите на хората с безкрайните си далавери и злоупотреби.

"Българските избиратели трескаво търсеха алтернатива и много, твърде много от тях я видяха в хулиганския чар на Бойко Борисов. По същия начин както преди почти десетилетие я бяха намерили в псевдо държавния ореол на бившия цар.", изтъкна Янев. Той допълни:"И се разочароваха по същия начин. Две години се оказаха напълно достатъчни, за да изтрезнеят от поредната месианска илюзия."

Лидерът на РЗС бе категоричен, че партия ГЕРБ се е оказала груб фалшификат. ГЕРБ дойде на власт с обещание за генерална промяна, вместо това станахме свидетели на грандиозна подмяна, категоричен бе Янев. По думите му обещанията на премиера са били заменени с хаотични действия, при които лявата ръка не знае какво прави дясната.

Вместо смазване на организираната престъпност българските граждани станали свидетели на показни телевизионни акции с гръмни имена в холивудски стил, но без осъдени. Според Янев едва сега в България настъпва истинската тежка икономическа криза.

"Преди две години тя беше надвиснал тъмен облак, но гръмотевиците тътнеха далеч нa Запад. Днес тя е грозна реалност за кажи-речи всяко българско семейство", подчерта Янев. Управлява ни най-корумпираното и откровено криминално правителство за последните две десетилетия, смята той. То със сигурност е най-глупавото правителството, което е имало нашата страна в новата си и история и малцината интелигенти хора, кой знае как попаднали в него, не могат да му измият очите, подчерта Янев.

Лидерът на РЗС очерта пред делегатите на конгреса ситуацията и в другите политически сили. По думите му БСП още не може да се освести от шамара, нанесен на изборите през 2009 г. ДПС пък, според него, прекалили с обръчите от фирми, докато са били на власт. Синята коалиция продължава пътя си надолу, смята Янев. Атака пък изродили национализма със слагачеството си към властта.

Атака върви безвъзвратно към политическото бунище, но неприятната миризма от нейното присъствие в управлението на България ще остане трайно в съзнанието на европейския политически елит, категоричен бе Янев. Янев посочи, че след като консерваторите оттеглили подкрепата си към кабинета „Борисов" срещу РЗС започнали серия от удари.

На удара ние отговорихме с удар, подчерта Янев. Той се закани РЗС да не води вяла, водоравна кампания. Според него на тези избори трябва да излезе цялата истина за политическия ни елит.

 

КОМЕНТАРИ

Доц. д-р Христина Колева18:06 - 04.09.2011
Браво! Ще гласувам за него, защото е българин и обича България и защото е умен!
Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...