РЗС иска отвод на съдия Шекерлийски, изпълнявал поръчки и гледал делото едностранчиво

Яне Янев, снимка: Infomreja.bg

Лидерът на РЗС Яне Янев и шефът на правния отдел на партията адвокат Емил Василев поискаха отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите в община Сандански.

Никой не оспорва правото на магистрата да реши дадено дело по вътрешно убеждение, но не и преди да са изяснени всички относими факти и обстоятелства, което може да стане единствено след събиране на всички релевантни доказателства, е мотивът им.

Според тях обаче няма как да се изясни едно дело, когато са отхвърлени практически всички доказателствени искания на жалбоподателя и неговия процесуален представител.

"Имаме данни, че Шекерлийски е заставен да не си прави отвод и да претупа делото така, че да изпълни поръчката, но това скоро ще излезе наяве. Ако Шекерлийски не си направи отвод, ние няма да се явим на делото днес и ще предприемем действия чрез, които ще покажем нагледно корупционни зависимости в Административен съд  - Благоевград", заканиха се от РЗС.

От партията остро осъждат поръчковото правораздаване и считат, че в условия на демокрация чрез съдебни решения да се легитимират груби фалшификации на изборните резултати е недопустимо и опасно за правовия ред в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK