Бивш депутат на Кунева регистрира нова партия

Настимир Ананиев, снимка: БГНЕС, архив

Партията на бившия депутат от ДБГ Настимир Ананиев беше вписана в регистър на политическите партии. Формацията се казва "Европейска партия Волт". 

Партията беше учредена през май и тогава за неин председател беше избран Ананиев. Тя е част от първата паневропейска платформа "Волт Европа", която има за цел да участва на изборите за европейски парламент през май догодина. 

Според Ананиев "Волт" е необходим на днешна Европа. "Вижте в какви времена живеем, анти-европейски движения и риторика набират скорост под влиянието на глобалните играчи, които не искат силна и консолидирана Европа на световната сцена. Във Волт ще работим с всички сили за силна България в Европа, но и силна, обединена и федерална Европа като цяло", каза той, цитиран от OFFNews.

Българската формация беше втората партия от мрежата. Първо беше създадена "Волт Германия". Към двете страни, в които има така формация, са се присъединили още 6 -  Белгия, Холандия, Италия, Испания, Швеция и Дания. През октомври ще бъдат учредени партии "Волт" в Австрия и Франция.

"Волт Европа" е проевропейско движение, което ще работи за обединена и федерална Европа. Европа на една скорост, с единна армия и прокуратура. Европа, в която гражданите и микро и семейният бизнес са приоритет. Европа, в която личното достойнство, гражданската свобода, работещото правосъдие, равните възможности и устойчивата среда са основни ценности", обясняват от новата партия.

 

КОМЕНТАРИ

читател15:20 - 22.08.2018
и от колко ВОЛТА напрежение ще е тази партия
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK