РЗС: Цветанов шикалкави за Кунева и Георгиева

снимка: РЗС

На 13 април по реда на парламентарния контрол председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев отправи въпрос  към министъра на вътрешните работи относно изпълнението на конституционните и законови изисквания за престой в България през последните пет години на вероятни кандидати за президент. Цветанов трябваше да отговори колко време през всяка от последните пет години са пребивавали на територията на Република България Меглена Кунева и Кристалина Георгиева и каква е тяхната постоянна адресна регистрация.

Повече от месец беше нужен на Цветанов да отговори със същите „аргументи”, с които НАП отклони въпросите за броя и продължителността на „частните” му командировки, посочват от централата на РЗС. "В типичния за Цветанов стил да говори много и граматически неправилно, без да казва нищо, той се изхлузва като гол охлюв от конкретните въпроси на РЗС. Наглостта на Цветанов стига до там, че в отговора си цитира регламенти и режими в ЕС и се опитва едва ли не да учи на европейски норми един от най-авторитетните преподаватели по европейско право доц. Атанас Семов, един от авторите на питането ни. Цветанов да учи Семов на европейско право е все едно Бойко Борисов да учи Васко Василев да свири на цигулка", коментират от партията.

От отговора на Цветанов се налага извода, че бандити, мафиоти, терористи и др. спокойно могат да влизат и излизат от България без да бъдат засичани. Остава впечатлението, че в ГЕРБ са готови на всичко, в т.ч. и на фалшификация на данни, за да отговаря, ако се наложи, Кристалина Георгиева на конституционните изисквания за кандидат-президент. Потвърждава се тезата на РЗС, че Конституцията е изпразнена от съдържание. Основният закон налага принципи, без да е разписано как да се прилагат. Това създава предпоставки президентските избори да се проведат в нарушение на Конституцията и в последствие да бъдат касирани.

РЗС се ангажира в кратки срокове да отправи ново питане по реда на парламентарния контрол до Росен Плевнелиев относно постоянната адресна регистрация на Кристалина Георгиева и Меглена Кунева. "Ние знаем защо Цветанов шикалкави и не дава конкретен отговор, но няма да оповестим становището си, докато трае цензурата към РЗС в подвластните на ГЕРБ медии", категорични са от партията на Яне Янев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n