РЗИ – Кюстендил, подкрепя кампанията NowWeMOVE за физическа активност

Снимка: Личен архив

NowWeMOVE е най-голямата обществена кампания за физическа активност и спорт в Европа, чиято цел е промоция на Укрепваща здравето физическа активност (Health Enhancing Physical Activity - HEPA). Идеята е всеки човек да открие своето движение, физическата активност да стане част от ежедневието, с цел подобряване на здравето и качеството на живот.

РЗИ – Кюстендил, подкрепя кампанията и включените в нея инициативи, тъй като те имат за цел популяризиране на спорта и движението за здраве, дейности, залегнали и в Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Считаме, че спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живот на европейските граждани. Въпреки това, в момента нивото на физическата активност в цяла Европа е в застой.

Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до по-високи икономически разходи.

Освен това спортът има потенциал да засили посланието за толерантност и гражданското съзнание в цяла Европа.

Ролята на спорта като средство за социално приобщаване ще спомогне да се преодолеят настоящите предизвикателства в европейското общество.

Седмицата на спорта, която се провежда от 27 май до 2 юни, е за всеки, независимо от възрастта, произхода или нивото на спортна подготовка. Обединява ни само желанието да спортуваме и да живеем активно, обявиха още от РЗИ-Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK