РЗИ и БАБХ проверяват заведенията в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Проверките започват от 6-и май

Кризисният щаб към Община Благоевград проведе заседание от 13.30 часа в зала „22 септември“.
 
Вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев, ръководител на Кризисния щаб, откри заседанието. 
 
Отпадат част от противоепидемичните мерки, допускат се посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград д-р Михаил Бащавелов поясни, че могат да работят само тези обекти, които отговарят на изискванията за организация на работа, при спазване на строги противоепидемични мерки: разполагане на масите по начин, осигуряващ указаното разстояние между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство; обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице; да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител и други.
Няма да се изготвя предварителен списък на одобрените обектите. На ресторантите и всички други заведенията за хранене, от 6 май ще се извършват проверки от Регионалната здравна инспекция и от Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград. Ако не отговарят на изискванията , обектите ще бъдат затворени.
 
Припомняме, че ресторантите и други заведения за хранене затвориха още с обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 г. Беше им разрешено да работят само за доставка на храна, но нямаха право да настаняват клиенти.
 
Все още остава забраната за посетители в частите от тях, които са на закрито.
 
Община Благоевград има създадена организация за посещения на парковете и градски градини с определени маршрути за движение.
 
Следващото заседание на Кризисния щаб ще се състои на 8 май 2020 г.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK