95 положителни проби на коронавирус през последните 3 дни в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

През изминалите дни са починали петима души

В област Кюстендил има нови 95 положителни случаи с Ковид-19 през изминалите три дни – от 5-ти до 7 март. По общини случаите са: Кюстендил – 57, Дупница – 17, Рила – 7, Кочериново – 5, Бобов дол – 3, в  Сапарева баня и Невестино по две положителни проби, в общините Трекляно и Рила има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други девет са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 15 лица. Петима от пациентите са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и на кислород.

Хоспитализираните пациенти към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са 17. Десет лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалите дни има починали петима души – мъж на 74 г. от община Дупница, останалите лица са от община Кюстендил – две жени на 82 г. и на 76 г. и двама мъже на 57 г. и 63 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK