РЗИ - Кюстендил организира кампания “Заедно да спрем СПИН”

Снимка: Infomreja.bg, архив

РЗИ -  Кюстендил организира кампания “Заедно да спрем СПИН”.

Инициативите се организират и реализират от РЗИ - Кюстендил отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето”, отдел „Лабораторни изследвания”- дирекция „Обществено здраве“, общинските ръководства в градовете Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, ЦСМП.

Стартът на инициативите започва от Кюстендил днес, 3. август, мястото е пл.“Велбъжд“.

От 11.00ч. до 14.00ч. ще се проведе кампания за анонимно изследване на желаещите за носителство на ХИВ, консултиране и предоставяне на здравно-образователни материали и презервативи; изследване на количеството на въглеродния окис в издишания въздух на пушачите.

На 10. август в Дупница от 11.00ч. – 14.00ч. – на площад „Свобода“- кампания за анонимно изследване на желаещите за носителство на ХИВ, консултиране и предоставяне на здравно-образователни материали и презервативи; изследване на количеството на въглеродния окис в издишания въздух на пушачите.

В Бобов дол е предвидена инициатива за 16. август– площада пред общината 09.00ч.-13.00ч – кампания за анонимно изследване на желаещите за носителство на ХИВ, консултиране и предоставяне на здравно-образователни материали и презервативи; изследване на количеството на въглеродния окис в издишания въздух на пушачите.

В Сапарева баня, мястото е Гейзера на 17. август. 11.00 – 14.00ч. - кампания за анонимно изследване на желаещите за носителство на ХИВ, консултиране и предоставяне на здравно-образователни материали и презервативи; изследване на количеството на въглеродния окис в издишания въздух на пушачите.

Всеки работен ден в приемен сектор в РЗИ-Кюстендил от 09.00ч до 14.00ч всеки желаещ може да направи изследване с експресен тест за носителство на ХИВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK