Ръст в цените на рибата дни преди Никулден, скумрията удари 6 лв. за кг

Снимки: Infomreja.bg

Ръст в цените на рибата отчитат в търговските обекти в Кюстендил, дни преди Никулден. Тази година най-драстично е увеличението при скумрията за скара, която миналата година се продаваше по 4.50 лв., а сега по 6 лв. за кг.

Според запознати този търговски трик се наблюдава всяка година и принуждава хората да свият до минимум пазаруването за празника.

Четири дни преди Никулден в областния град започна пазаруването на риба, за да бъдат избегнати опашките и чакането.

Репортерска проверка на ИНФОМРЕЖА установи, че пред един от търговските обекти има постоянно търсене и то предимно на по-евтина риба.

Впечатление прави, че тази година шаранът се оказа по-евтин спрямо останалите видове, а именно 5.90 лв. за кг. Отново се предлага и котлет от акула, който се продава по 7.70 лв. за кг, както и черноморски паламуд за малко над 10 лв.

„Много ни е скъпа рибата, няма как да си позволим много. Ще си вземе по една рибка и толкова“, коментира възрастна жена от Кюстендил.

Други пък предпочитат големите търговски обекти, където рибата е с около 1 лв. по-евтина, спрямо тази в специализираните магазини.

„Може да е по-евтина, но е със сигурност стояла по фризери месеци наред. Всеки обаче си преценява какво да сложи на трапезата“, категорична е местна продавачка.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK