Ръководството на Пирин инструктира феновете, те обещаха "европейско" поведение

снимки: infomreja.bg

Ръководството на Пирин в лицето на управителя Николай Петрунов и спортният директор Кирил Стойков устроиха инструктаж на феновете.

Бившите футболисти на "орлетата" се срещнаха с тарторите на агитката в зала 5 на община Благоевград.

На сбирката присъстваше и капитанът на Пирин Георги Георгиев, другият опитен футболист Юлиян Попев, както и полицейският инспектор Ромео Харалампиев.

Повод за срещата стана мачът за Купата на България срещу Литекс, когато бяха хвърляни бутилки минерална вода на терена, а отборът беше наказан с предупреждение за лишаване от домакинство и парична глоба в размер на 250 лева.

Пресаташето на клуба Велислав Елезов запозна феновете с дисциплинарния правилник на БФС, който привържениците трябва да спазват, ако не искат любимият им отбор отново да  бъде изваден от групата, или пък на клуба да бъде наложена глоба, която е непосилна за бюджета, с който разполага.

До тази крайна мярка може да се стигне, когато има нетолерантно отношение от страна на привържениците към футболисти от друга раса или етнос.

В правилника е записано, че при такова провинение глобата, която може да бъде наложена на клуба е в размер на 37 000 лева или изваждане на отбора от футболната група.

По време на срещата "зелено-белите" фенове обещаха да се държат прилично и да подкрепят любимците си, без да обиждат гостуващите отбори, както и да не хвърлят предмети по терена. .

Освен поведението на публиката по време на домакинските мачове, бяха дискутирани и други теми свързани с улесняването на достъпа на хора в неравностойно положение и хора с увреждания до стадиона, както и мерките, които предстоят да се вземат срещу гратисчиите.

Ръководството на Пирин пък обеща от втория полусезон да осигури 20 -местен бус за феновете желаещи да подкрепят отбора навън.




 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK