Ръководството на Фолкън на тридневна визита в Уелс

снимка: infomreja.bg, архив

Българска делегация начело с президента на БФ Таекуон-до ITF Марио Богданов бе на посещение в Уелс по покана на шефа на европейското таекуон-до Майкъл Пруит. Освен Богданов, в Кардиф бяха и треньор №1 на Благоевград Вергилий Ситнилски, европейската шампионка Албена Малчева и треньорът на националния тим майстор Ким Унг Чол.

Севернокорейският майстор на бойното изкуство проведе семинар за състезатели от Уелс, Англия, Шотландия и Ирландия. Майкъл Пруит и Марио Богданов са двете фигури на върха в европейското таекуон-до и същевременно много добри приятели. Двамата са обсъдили бъдещи проекти за развитието на този спорт и организацията на предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в зала Арена Армеец, София.

Пруит вече видя на живо възможностите на залата, след като бе в организационния комитет на последното Европейско първенство миналата година. В разговорите участва и шефът на българската и европейската  съдийска комисия Вергил Ситнилски.

Българската делегация съчета полезното с приятното, като разгледа забележителностите на Уелс и направи няколко шопингтура. Днес делегацията се завърна от Уелс и от утре продължава с подготовката на Световното първенство.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK