В Разлог се проведе кръгла маса за предстоящото председателство на България

Снимка: Община Разлог

България става член на Европейския съюз на 1. януари 2007 г.

10-годишният юбилей е предшестван от упорита работа и гъвкава дипломация, която започва в далечната 1990 г. Тогава България декларира желанието си да стане пълноправен член на Европейските общности.

27 години по-късно на България й предстои да поеме кормилото на Евросъюза и да стане негов председател.

В тази връзка Разлог стана домакин на инициатива, свързана с комуникационната стратегия на България. Съинициатор на събитието е Областна администрация-Благоевград. В рамките на инициативата се проведе кръгла маса, която бе открита от областния управител на област Благоевград-Бисер Михайлов.  

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев на специална презентация представи възможностите и предизвикателствата пред общината. Той посочи постигнатите резултати при работата с Еврофондовете в тяхното разнообразие, постиженията в социалната сфера и здравеопазването, спортната, пътната и туристическата инфраструктура. Инж. Герчев запозна присъстващите  с проектите, които в момента се разработват и по които предстои да се кандидатства, а също така засегна и значимостта на бъдещото председателство на България на Съвета на ЕС.

 Гости на събитието, което се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“, бяха председателят на ОбС-Разлог-д-р Мария Копанарова, зам.-кметът-инж. Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и учители, общественици, жители и гости на  града.

Част от инициативата бяха постерна изложба на Исторически музей-Разлог, и изложбата „Завръщане у дома“ на художничката Здравка Лисийска. Самодейци от читалището поздравиха с обичани песни от Разложкия край присъстващите в залата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK