На информационна среща в Гоце Делчев представят приоритетите на българското председателство

Снимка: Infomreja.bg, архив

Информационно събитие по повод 10 години от членството на Република България в Европейския съюз и българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. ще се състои в Гоце Делчев на 9 ноември 2017 г. /четвъртък/. Организатори са Областната администрация в Благоевград и Община Гоце Делчев.

Областният управител Бисер Михайлов ще направи презентация на тема «10 години България в Европейския съюз», която включва приоритетите на българското председателство и ключовите послания в програмата на България.

Заместник-кметът на Община Гоце Делчев, Валери Сарандев, ще представи резултатите, постигнати до момента в общината чрез реализиране на европейски проекти и ще начертае бъдещите предизвикателства.

Със своя презентация ще се включат и ученичките от НПГ "Димитър Талев" - Карина Коршумова и Владислава Димитрова, класирани на първо място в Националния ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС“. За реализираните по европейски програми и проекти и как те са променили училищата им ще разкажат ученици и учители от ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“.

Част от програмата са още изложба с детски рисунки на тема „Моята България в обединена Европа“ и концерт „Единство и богатство в многообразието“ с участието на местни групи и изпълнители.

Информационно събитие по повод 10 години от членството на Република България в Европейския съюз и българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще се състои в комплекс «Ува Нестум» на 9 ноември от 18:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK