Руската федерация вече официално воюва срещу "Ислямска държава"

Източник: Вести

Русия извърши въздушни удари в Сирия. Руски самолети бомбардираха позиции на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) недалеч от град Хомс, съобщава Вести. Сайтът се позовава на американски военни, цитирани от Си Ен Ен.

Руското министерство на отбраната потвърди за операция на Русия в Сирия срещу ИД.  

"Ударени са по-конкретно военна техника, комуникационни възли, транспортни средства, складове с оръжия, боеприпаси и горивно-смазочни материали, принадлежащи на ИД", каза говорителят на министерството ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Русия е уведомила САЩ за започващите нападения с един час предизвестие, съобщи Ройтерс.

Така картината в Сирия допълнително се усложнява. Различни източници потвърждават, че в момента се извършават въздушни удари както от руски самолети, така и от водената от САЩ коалиция. Тя е нанесла 30 въздушни удара срещу "Ислямска държава" вчера, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление.

За днес американците и техните съюзници са планирали няколко атаки срещу цели на "Ислямска държава".

Междувременно най-малко 27 души бяха убити при въздушни удари на сирийския режим в западната провинция Хомс, насочени срещу умерени бунтовнически групировки, подкрепяни от САЩ.

Москва официално поиска американски самолети да не навлизат в сирийското въздушно пространство, докато се провеждат руски мисии срещу "Ислямска държава". САЩ обявиха, че няма да се съобразят с това искане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK