Домът на културата в Сандански с нова, модерна визия

Снимки: Община Сандански

Домът на културата в Сандански се превърна в модерна мултифункционална сграда за сценични изяви и концерти.

Обновлението на сградата е по проект за подобряване на енергийната ефективност, финансиран по ОП "Региони в растеж 2014-2020 г.".

Постигнатите резултати, изпълнените дейности и разходваните средства по бюджета на проекта в най-важната и представителна сграда на културната инфраструктура в община Сандански бяха представени на пресконференция във фоайето на втория етаж в Дома на културата.

След официалната церемония се състоя и празничен концерт, по време на който присъстващите се насладиха на изпълненията на Вокална група „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска и Танцов състав „Празник” с ръководител Михаил Митрев.

Наред с дейностите по енергийна ефективност по проекта бяха извършени и редица обновления – на гримьорните, санитаро-хигиенните помещения, галерията на втория етаж също придоби съвсем нов и съвременен облик.

Красива озеленителна система разкри пространството около Дома на културата, където вече цъфтят, подредени и прилежно поддържани, различни видове сезонни цветни композиции и вечно зелени растения.

Кметът на община Сандански, Кирил Котев, изрази своето задоволство, че с ремонтните дейности бе вдъхнат нов живот на културния облик на града, като отбеляза, че два- три пъти, а понякога и по-често през седмицата в Сандански се провеждат културни събития.

В края на своето приветствие градоначалникът съобщи, че ремонтите и обновленията продължават и вече има идеен проект за цялостната визия на Дома на културата не само отвън, но и вътре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK