Русия е аут от големия спорт за четири години!

© Getty Images

Руснаците получиха пълна забрана да участват в международни състезания

Най-мрачните прогнози за Русия се сбъднаха и страната е аут от големия спорт за четири години.

Руснаците получиха пълна забрана да участват в международни състезания, като в това число влизат олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022. Освен това страната е лишена от възможността да приема световни първенства.

Решението е на изпълнителния комитет на Световната антидопингова агенция (WADA) и е взето единодушно на заседание в Лозана. То е свързано с последните заключения около разрасналия се допинг скандал, започнал през 2015 г.

Тогава WADA откри мащабна схема за допинг, подкрепяна от държавата. Впоследствие Русия беше извадена от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Преди година WADA възстанови правата на Руската антидопингова агенция (РУСАДА), за което понесе много критики. Тогава страната изпълни условията, едно от най-важните от които беше да предостави данните от московската лаборатория. WADA отчете това като успех, но по-късно обяви, че получената информация вероятно е манипулирана.

Русия няма да може да използва знамето, химна и да се изписва името й на олимпийски игри и други спортни събития. Спортистите, които докажат, че са чисти, могат да участват под неутрален флаг. /Webcafe/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK