Дизела и Ники Калистрин на Световното по ски-алпинизъм в Швейцария

Снимка: ski.bg

Най-известният наш планински бегач, скайрънър, ориентировач и приключенец Кирил Николов - Дизела зае 40-то място, а младата ни надежда в ски-алпинизма Никола Калистрин от отбора на АлПиринСки се нареди 49-ти в дисциплината скоростно изкачване на Световното първенство по ски-алпинизъм, което се провежда в района на Вилар сюр Олон, Швейцария.

"Трасето беше доста странно и не като за ски алпинизъм. 4,8 км с 450 м изкачване го превърна в ски бягане.Тактиката беше да се кара с по-тесни колани и да се кара на равните участъци на кънка, както направиха доста от добрите състезатели”, заяви Кирил Николов - Дизела.

В класирането по нации продължава доминацията на трите алпийски страни - домакините от Швейцария спечелиха 4 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала, състезателите на Италия са с 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала, а Франция с 1 златен, сребърен и бронзов медал.

Ден по-рано младият банскалия Никола Калистрин се класира 49-и и в дисциплината индивидуално от 68 завършили състезатели. Дизела пък предпочете да остане зрител на това състезание, преди да стартира във вчерашното вертикално скоростно изкачване.

"Трасето на индивидуалното състезание, част от Световното първенство по ски-алпинизъм, беше много красиво и технично (15 км със 1600м положителна денивелация с общо 6 качвания и два етапа по обувки) във Villars Sur Ollon, Switzerland. 49-то място за мен при мъжете от 68 завършили състезатели", коментира за старта онзи ден Ники Калистрин./ Спортал

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK