Румяна Попова посвети песен на Банско

Снимка: Община Банско

Румяна Попова посвети фолклорна песен на красотата на Банско. Талантливата народна изпълнителка добави в творчеството си новата авторска композиция, с който показва любовта си към популярния български град. Красивата природа и духът, който носи местността, са вдъхновили звездата да създаде песента. За реализацията на проекта тя разчита на композитора Сашо Велков, а автор на текста е Катя Кирянова.

 „Банско винаги е бил в сърцето ми. От много години исках да направя такава песен, но винаги нещо не ми достигаше. Преработвам текста и мелодията от много време. Сега дойде моментът, в който вече е изцяло завършена. Надявам се да се хареса от публиката, и най-вече на всички жители и гости на град Банско“, сподели Румяна Попова.

В новата песен изпълнителката разказва за прекрасната природа, вековните мури и величествената красота на Пирин планина. „Няма като него друго на света“ и „Гордост за душата“ са само част от определенията за красивия планински град в текста към песента. Засегнати са още важни моменти от българската история и величествения му дух.

В мелодията на „Банско е магия“ са включени най-популярните музикални инструменти за Пиринската фолклорна област. Румяна Попова изпява брилянтно всички особености на народната песен от този край и допълва изпълнението си с типичната орнаментика за местността.

Певицата ще изпълни за първи път композицията на живо на Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. Събитието ще се проведе за първи път на 29, 30 юни и 1 юли в Градски парк,  Банско.

 „Изключително съм щастлива, че успях да финализирам тази моя идея, именно за старта на това прекрасно събитие. С чест приех възможността да подкрепя инициативата на Фен Фолк ТВ и Община Банско да създадат един от най-значимите фолклорни фестивали в страната“, добави още Румяна Попова.

Тридневното мащабно събитие ще представи още целодневна конкурсна програма, демонстрация на обичаи и занаяти, българска национална кухня и още много традиции на българския бит и култура и ще събере на едно място най-големите звезди на фолклорната музика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK